Helemaal zelf samenstellen

Een game PC onderscheidt zich van een gewone PC doordat een game PC betere prestaties levert om de tofste spellen te kunnen spelen. Daarnaast kunnen de game PC's worden uitgerust met hele coole looks. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Eerst start je met het uitzoeken van het innerlijk van je game PC, de coole look volgt later.

Een veel gemaakte fout is dat je uitgaat van je budget. Maar onze ervaring is dat een minder dure computer vaak ook al aansluit bij je wensen. Het is heel erg afhankelijk van de spellen die je erop wilt kunnen spelen. Wil je MineCraft spelen, films kijken en internetten? Dan hoeft je computer echt niet perse meer dan 1.000 euro te kosten! Vraag je meer van je computer? Dan is het goed om te kijken naar wat exclusievere uitvoeringen.

Processor, geheugen en videokaart

Wanneer je helemaal zelf je gaming pc samenstelt, is het belangrijk om uit te gaan van de meest intensieve taak die de PC moet kunnen leveren. Aan de hand hiervan ga je kijken wat je voor processor, geheugen en videokaart je daarvoor nodig hebt. Het is belangrijk dat deze drie in balans zijn voor een optimaal resultaat. Het is heel belangrijk dat deze goed gebalanceerd worden samengesteld. Hierna ga je opzoek naar een bijpassend moederbord, passend bij de 3 componenten hierboven genoemd.

Moederbord

Nadat de drie componenten en het moederbord zijn uitgekozen, komt de opslag om de hoek kijken. Het moederbord is een van de belangrijkste delen van de computer. Het zorgt ervoor dat alle componenten (processor, geheugen en videokaart) met elkaar verbonden raken. Op het moederbord zitten ook de geluidskaart en internetkaart. Hoe beter je moederbord, hoe meer aansluitingen, uitbreidingsmogelijkheden en hoe beter je geluids- en internetkaart.

Opslag

Vraag jezelf altijd eerst af: wil je een snelle game computer of juist een krachtige? De keuze voor een snelle SSD (Solid State Drive) zorgt voor een 10x snellere computer dan een gewone harde schijf, maar laat de kosten wel oplopen. Bij voldoende budget adviseren wij te kiezen om te investeren in een SSD.

Koeling

Als laatste gebruikt een game PC in tegenstelling tot een gewone PC meer stroom, waardoor hij warmer wordt. Een goede koeling van je game PC is dus aan te raden. Zeker een game computer met een AMD processor wordt een stuk warmer door het hogere stroomgebruik. Zorg dus voor voldoende koeling. Wij hebben allerlei coole coolers in ons assortiment.

De processorkoeler en de videokaartkoeler zorgen nog weleens voor ongewenst bijgeluid, je kunt bij het uitzoeken van koeling dus ook kiezen voor een stille variant.

Het uiterlijk, de coole looks

Als alle belangrijke dingen zijn uitgekozen, kun je het uiterlijk van je computer nog een coole look geven. Denk bijvoorbeeld aan een mooie behuizing of led-verlichting, om je game PC nog net even iets mooier te maken!

Meer info over het zelf goed samenstellen van je game pc en verwachtingen binnen verschillende tariefklassen lees je in onze How To.

 

Hulp bij het samenstellen van je gaming PC.

Ondanks dat je wellicht veel kennis in huis hebt, is het soms toch fijn als er iemand met je meedenkt bij het samenstellen van je game PC. Neem gerust contact op met Telefoon Onderdelen Eemnes, wij helpen je graag. Misschien twijfel je welke componenten nu het beste aansluiten bij jouw favoriete spel? Of het nu gaat om een complete samenstelling of alleen over welk moederbord het beste past? Wij helpen je graag om de beste game PC voor jou samen te stellen.

De game computer bouwen

Als je je computer helemaal naar wens hebt samengesteld, kun je natuurlijk zelf aan de slag gaan met alle losse componenten, maar wij adviseren je de computer door ons te laten bouwen. Je kunt er misschien 100 euro mee besparen als je bij verschillende shops onderdelen koopt en het dan zelf in elkaar zet, maar je bent een stuk langer bezig om alles zelf te doen. Onze experts bouwen wel 10 game PC's op een dag, dus hebben jouw computer zo in elkaar gezet, getest en geïnstalleerd. Als de PC dan bij jou aankomt, kun je gelijk beginnen met gamen!

Een kant en klare game PC

Wij helpen graag iedereen om zijn game PC naar wens samen te stellen. Omdat niet iedereen de technische kennis in huis heeft, beschikt onze homepage over een tool om je te helpen in het keuzeproces. Zo wordt door middel van het beantwoorden van een aantal vragen een aantal opties gegeven voor een van onze kant en klare computers. Onze game experts hebben een aantal game PC's samengesteld, zodat jij zelf geen moeilijke keuzes meer hoeft te maken. Al deze game computers zijn zo samengesteld zodat jij de nieuwste games kunt spelen op een game PC van hoge kwaliteit en tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bij al deze computers is het mogelijk om in de toekomst uit te breiden. Een betere videokaart, snellere processor of extra harde schijf is een fluitje van een cent!

Voordelen van onze kant en klare game pc's:

  • - Op voorraad, dus vandaag besteld voor 15.00 uur = morgen gamen
  • - Best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding
  • - Uitgerust met de beste componenten
  • - Drie jaar garantie
  • - Plug and play
  • - Game pc's voor elk budget