Game PC Samenstellen - How To


Een Game PC Samenstellen is wellicht het leukste van het bestellen en klaarmaken van de computer. Menig persoon zal hier veel tijd aan besteden om de juiste keuzes te maken. Het spelen met budget en wensen is altijd een uitdaging. Aan de ene kant wil je zoveel mogelijk opties, luxe en kracht in je nieuwe Game Computer en aan de andere kant zit je met de eeuwige schreeuw naar zo weinig mogelijk uitgeven.

Het is belangrijk alvorens je jouw nieuwe Game PC gaat samenstellen om een realistisch bedrag bij elkaar te sparen of uit te trekken om jouw nieuwe computer mee samen te stellen.

Laten we zeggen dat een er aantal ruwe budgetten zijn met daarbij een bepaald verwachtingspatroon:

Vanaf € 350,00 euro; Een basis computer waar simpele spellen vloeiend op gespeeld kunnen worden maar absoluut niet geschikt voor de meest populaire games van dit moment. Spellen die je kunt spelen met dit budget zijn bijvoorbeeld: Minecraft, League of Legends en de wat oudere generatie spellen.

 

Vanaf € 650,00 euro; Een samenstelling die geschikt is voor ruwweg alle games van dit moment. Houdt er wel rekening mee dat de zware games(Battlefield 1, GTA 5, etc.) behoorlijk terug geschaald moeten worden in de Game Opties om het spel lekker vloeiend speelbaar te maken.

 

Vanaf € 1100,00 euro; Een GamePC die alle games van dit moment gemakkelijk aan kan, daarnaast kun je ook op behoorlijke instellingen spelen. Je zult dus uit veel spellen het maximale kunnen halen. Wil je echter Gamen op 4K kwaliteit, Gamen met meerdere monitoren of wil je jouw Game kwaliteiten naar voren laten komen in Virtual Reality dan zul je nog een tikkeltje extremer je Game PC moeten samenstellen.

 

€ 1500,00 euro en meer; Hierbij kun je alles uit de kast trekken voor een maatwerk Game PC. Als je dit budget hebt te besteden dan kun je zonder problemen al jouw wensen vervullen op gebied van gaming als je jouw nieuwe Game PC aan het samenstellen bent. Gamen op de allerhoogste kwaliteit, gamen in VR en alle luxe opties(van SSD tot maximaal uitbreidbare setups). Het is allemaal mogelijk!

Een Game PC Samenstellen, waar begin je?

Een Game PC heeft grofweg 2 zaken waar je tegen aan gaat lopen: Prestaties en The Looks. Oftewel componenten die ervoor zorgen dat je goed kunt gamen en componenten die ervoor zorgen dat jouw nieuwe Game PC er super vet uitziet. Bij het samenstellen geven wij altijd mee om eerst te beginnen met de componenten die zorgen voor de prestaties van jouw Game Computer. De processor, videokaart en het geheugen zijn de hoofdfactoren voor de prestaties van jouw Game PC. Het is uitermate belangrijk dat je deze componenten goed gebalanceerd samenstelt. Een veel gekozen (High-End) combinatie is bijvoorbeeld een Intel Core I5 – 6600K met daarbij 16GB geheugen en een NVIDIA GTX 1070. Voor AMD is een veel gekozen (Mid-Range) combinatie de AMD FX 6350 samen met 8GB geheugen en een NVIDIA GTX 1050 TI. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van jouw budget en wensen.

Game PC Compatibiliteit

Let goed op met het samenstellen dat je rekening houdt met de compatibiliteit van de onderdelen. Als je een processor, videokaart en de hoeveelheid geheugen hebt gekozen dan ga je opzoek naar een moederbord wat bij deze 3 componenten past. Heb je dus gekozen voor een AMD processor dan dien je dus ook te kiezen voor een moederbord waar deze processor op past. Ook het geheugen is van belang dat je kiest voor het type geheugen wat past op jouw moederbord. Bij AMD is dat op dit moment van schrijven nog DDR3, bij Intel is dat al DDR4.

Het moederbord is het lichaam van de computer, deze zorgt ervoor dat alle componenten met elkaar verbonden raken. Ook is het moederbord voorzien van een geluidskaart en internetkaart. Hoe beter moederbord hoe meer: Uitbreidmogelijkheden, aansluitingen en hoe betere geluidskaart en internetkaart is.

Aangezien het moederbord voor een groot deel dus je uitbreidmogelijkheden bepaald is het dus verstandig om een moederbord te kiezen die voldoende ruimte overlaat voor uitbreidingen in de toekomst.

Opslag is de volgende stap bij het samenstellen

Alhoewel opslag vaak van persoon tot persoon verschilt, kunnen wij wel advies hierin geven. De vraag die je jezelf hier moet afvragen is: Wil ik een snelle computer of wil ik een krachtige Game Computer. Deze vraag is vooral relevant bij de wat lagere budgetten. De snelheid van jouw computer wordt grotendeels bepaald door de keuze van een SSD(Solid State Drive). Een relatief dure SSD zorgt er namelijk voor dat jouw computer tot wel 10x sneller in gebruik is dan een computer met alleen een normale harde schijf. Wil je dus een krachtige computer maar heb je niet zoveel te besteden? Bespaar dan op de SSD en kies dan voor een normale harde schijf bij het samenstellen. Mocht je echter wat budget over hebben dan is een SSD een echte boost voor jouw Game Computer.

SSSSSSSSST! Samenstelling met geluid

Door alle krachtige componenten die in een Game PC zitten verbruikt een Game PC toch behoorlijk wat meer stroom dan een hedendaagse huiskamer computer. Hoe meer stroom hoe meer warmte er wordt gecreëerd in jouw nieuwe pareltje. Hoog tijd dus dat we eens gaan kijken naar de koeling van jouw nieuwe Game PC. Kies je bij het samenstellen van jouw GamePC voor een AMD processor dan dien je op het punt koeling extra rekening te houden. Een Game Computer met een AMD processor verbruikt namelijk meer stroom en wordt daardoor nog warmer.

Er zijn 2 koelers in de computer die hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor het geluid: De processor koeler en de videokaart koeler. De processor koeler kun je zelf uitzoeken, een goede en stille koeler is bijvoorbeeld de Cooler Master Hyper 212 EVO. Dit is tevens de meest gekozen koeler bij ons op de site. De videokaart koeler zit er standaard al op vanuit de fabrikant. De videokaarten waar wij gebruik van maken zijn voorzien van een stille, maar toch krachtige koeler.